Wie zijn wij

Mijn naam is Teddy Ruijters en ik ben van januari 2010 tot en met augustus 2014 werkzaam geweest als begeleidster bij logeerboerderij de vier linden. Daarnaast werk ik parttime als woonbegeleidster voor mensen met een licht verstandelijke beperking en gedragsproblemen (volwassenenzorg). In 2013 ben ik tevens begeleider geworden bij een logeerhuis in Norg, waar ik momenteel op oproepbasis leiding geef aan een klein team van begeleiders. Kortom, een druk bestaan! In juli 2014 heb ik mijn opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening afgerond aan het Windesheim te Zwolle. Door een samenloop van omstandigheden kwam mijn droom om ooit een eigen logeeropvang te starten opeens heel dichtbij. Ik heb de kans direct aangegrepen en met behulp van anderen heb ik in zeer korte tijd mijn eigen logeeropvang kunnen opstarten. In het begeleiden zijn de kernkwaliteiten creativiteit en humor zeer op mij van toepassing. Tevens vind ik het heel belangrijk om de kinderen en jongeren te coachen in hun bezigheden en een sfeer te creëren waarin zij dingen durven te proberen. Fouten maken mag! Respect voor elkaar en het stimuleren van een positieve groepsdynamiek, staan ook hoog in het vaandel. Competitie wordt hierin vermeden. Bij meer dan vier cliënten of wanneer er sprake is van cliënten die extra zorg nodig hebben, word ik ondersteund door een of meerdere extra begeleiders. We streven er naar om de logeerweekenden van Logeeropvang Bikkel altijd door te laten gaan.

Missie & Visie

Logeeropvang Bikkel wil een plek zijn waar kinderen en jongeren met een bijzonderheid zich veilig en ontspannen voelen. Duidelijkheid en plezier zijn hierbij de speerpunten. Vanuit de visie kan gesteld worden dat Logeeropvang Bikkel het beste uit de kinderen en jongeren wil halen, altijd en overal, door hen de ruimte te bieden zichzelf te mogen zijn en zij daarbij in hun waarde worden gelaten door hen die in hun nabijheid zijn.